Po restauracjach, które podają krajowe dania oczekujemy przede wszystkim domowych kulinariów, innymi słowy rozkosznego jedzenia, przesytu oraz najwyższej jakości towarów, które skonstruują piedestał kulinarny. To smutne, takie gotowanie to koszty i nieodzowność skrupulatnego przestrzegania stereotypowych przepisów, które dla wielu restauratorów nie są nadmiernie ekonomiczne. Wobec tego w Polsce coraz mniej jest restauracji, jakie serwują prawdziwe, polskie dania. Coraz częściej powstają restauracje, w których serwuje się dania z zachodu lub też dalekiego wschodu – czas to przekształcić! Zarówno w Polsce, jak i na całym globie jest wiele różnorodnych restauracji, barów oraz kawiarni. Najczęściej są w nich serwowane dania z całego globu tak, by każdy mógł dobrać coś odpowiednio do własnego gustu. Są jednak miejsca, gdzie serwowane są jedynie i wyłącznie lokalne potrawy. Powodem do dumy jest niemniej jednak to, że takie miejsca nie są jedynie w Polsce. Rynek główny restauracja Niesłychanie miłe jest to, że kucharze z innych krajów starają się w swoim państwie przekazać choć źródło polskiej kuchni. Istnieją także osoby, które by przypomnieć polskim emigrantom o ich ojczyźnie w obcych państwach zakładają różnorodne restauracje. Dzięki temu każdy Polak, który mieszka przykładowo w Stanach oraz bardzo sporadycznie jeździ do ojczyzny, ma prawo każdego dnia kosztować swoistych dla kraju, w którym się wychował, potraw oraz ciast. Owy pomysł jest niesłychanie solidny i każdego dnia wolno przekonać się o tym, iż sprawdza się on i wspólnie z upływem czasu jedna sobie coraz pokaźniejszą rzeszę sympatyków.
Zobacz film